Az Alabárdos étterem séfje, Bicsár Attila a New York-i borértő és szerető közönségnek, köztük újságíróknak és étterem tulajdonosoknak főzőtt magyar menüt – lecsót, csirkepaprikást és túrógombócot.
A vacsorához az ITD Hungary szervezésében magyar borokat is kínáltak, így megkóstolhatta a közönség a tokaji, az egri, az etyeki, a szekszárdi és a villányi borvidék kiválóságait is.
Amerikában egyelőre kevéssé ismertek a magyar borok, Kerekes György, az ITD Hungary borágazatért felelős vezetője szerint elsőként a magyar különlegességekkel, így például a tokaji aszúval hódíthatunk. A tegnapi, New York-i bemutatkozás is a szakembert igazolta: a Demeter pincészet tokaji nedűje volt a legnépszerűbb, de sikert arattak a vörösborok is, közülük is elsősorban a Takler és a Vylyan borai. A rendezvény alatt számos megrendelés is érkezett.